Sent ude med skiferien? Du kan nå det endnu!

Har du endnu ikke fået bestilt årets skiferie? Så er der heldigvis stadig masser af håb for, at du kan komme syd- eller nordpå og udfordre dig selv på de mange løjper. Her i guiden går vi i dybden med, hvad du skal være opmærksom på, hvis du er lidt sent ude med årets skiferie.

Transport til og fra destinationen

Rigtig mange danskere vælger at køre på skiferie. Det kan være praktisk, hvis du har dine egne ski, eller hvis I er flere, der kan skiftes til at køre. Skal du langt sydpå, og har du ikke en bil, kan det være en fordel at køre. Det er en god idé at gøre op med dig selv, hvad der passer bedst. Ønsker du ikke at køre selv, skal du nemlig i gang med at finde flybilletter, eller også skal du finde en skirejse, hvor de er inkluderet.

Køb skiferien som afbudsrejse

Det er ikke kun om charterferier, der bliver udbudt som afbudsrejser. Du kan nemlig være rigtig heldig at få fat i nogle virkelig gode restpladser, når det kommer til skiferie. Du skal bare være opmærksom på, at du ikke har så meget indflydelse selv, og derfor kan det være nødvendigt at gå lidt på kompromis med rejsetidspunkt, destination, hotel og så videre. Der findes masser af gode hjemmesider, der samler de bedste restpladser til skiferien. På de fleste restpladser står der meget information om skirejsen, men der er dog også de restpladser, hvor der ikke står så meget information. Her skal du selvfølgelig være opmærksom på, at du tager en chance ved at booke så en restplads.

Kan du leje ski og andet udstyr?

Hvis du er virkelig sent ude i forhold til årets skiferie og har behov for at leje udstyr på skisportsstedet, skal du være sikker på, at der er nok udstyr tilbage. Vælger du at tage af sted midt i højsæsonen til de mest populære skisteder, kan du godt komme ud for, at det kun er det ”dårlige” udstyr, der er tilbage. Et godt råd er at kontakte udlejeren, så du er sikker på, at der er udstyr tilbage. Så er du på den sikre side.

Lån penge til en sjovere skiferie

Vil du gerne gøre skiferien lidt sjovere, men har du ikke rigtigt økonomien til det? Så findes der gudskelov masser af muligheder for at låne penge. Du kan starte med at ansøge om et lån i banken, eller også kan du tænde computeren og låne penge på nettet via kviklanet. Her findes rigtig mange online banker, som udbyder forbrugslån til lige det, du står og mangler – for eksempel en skiferie. Før du bare låner penge, er det selvfølgelig altid nødvendigt at overveje konsekvenserne ved lånet. Har du råd til at stifte gæld, og kan du betale afdragene tilbage? For at finde ud af det, kan det være nødvendigt at lave et budget, hvor du samler alle dine udgifter og indtægter. Hvis du gør det, kan du nemt og hurtigt finde dit rådighedsbeløb.