Elcyklen er alt det, din bil ikke er

Når du tager bilen på arbejde om morgenen, får du måske en smule dårlig samvittighed. Jovist, arbejdet er ikke så langt væk, at du ikke kan cykle derhen, men du nåede lidt for sent ud ad døren, og du gider ikke møde op med kæmpe svedpletter under armene og åndenød. Så bilen bliver løsningen, selvom du godt kan lide idéen om at cykle. Men du kan faktisk godt erstatte bilen med cyklen, uden at det bliver besværligt. Hvis du altså vælger en elcykel. Mange af de ulemper, du forbinder med at cykle, forsvinder nemlig, når du anskaffer dig en elcykel. De er dog typisk lidt dyrere end konventionelle cykler, så det kan være nødvendigt at optage et kviklån fra fx Ferratum.  

Motoren fjerner svedpletterne og ledsmerter

Grunden, til at rigtig mange ikke vil cykle, er at de har smerter i leddene, når de cykler. Du kender måske følelsen af smerter i dine led, når du cykler, og det afholder dig fra at springe på jernhesten. Elcyklen giver dig hjælp, så du ikke skal træde så hårdt i pedalerne, at det gør ondt. Hvis smerterne bliver værre, skruer du bare op for motoren. Det er også en måde at undslippe at møde ind på arbejdet gennemvåd af sved. Til gengæld får du frisk morgenluft, når du cykler på arbejde, så du er friskere end nogensinde til at gøre dagens tjans.

Bedre for miljøet

Der er en helt særlig grund til at vælge elcyklen frem for bilen. Den er langt bedre for miljøet, end bilen er. Du tænker måske, at elcyklen alligevel bruger el, så det giver det samme, men der er betragtelig forskel på den mængde CO2 du udleder, når vælger elcyklen frem for bilen. Det handler om at skabe en verden, dine børnebørns børn også kan vokse op i.

Elcyklen er også en glimrende mulighed, hvis du skal aflevere og hente børnene i vuggestuen eller børnehaven. Du kan sætte et børnesæde bagpå, som du kender fra en almindelig cykel. Du kan også få elcykler med et lad, så børnene kan sidde behageligt omme foran.